TÜM HABERLER
NARLIDERE’YE TASARIM DOKUNUŞU
Narlıdere’ye, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin eli değecek. İlçenin en işlek caddeleri arasında yer alan Güngören Caddesi, yeniden tasarlanacak, yaya ve araç trafiği düzenlenecek ve dükkânlar modern bir yapıya kavuşturulacak.
ŞİDDETE KARŞI BİLİNÇLENİYORLAR
Kadına şiddete karşı üniversite öğrencileri birlik oldu. Son dönemde artan şiddet olaylarına karşı dikkat çeken öğrenciler, hem kendilerini savunmayı hem de çevrelerinde bilinç oluşturmaya çalışıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Öğrencileri, “Cinsel Şiddeti Önlemek İçin 5 Dakika İçinde Yapabileceğimiz 10 Şey” başlıklı afişle bilinçlendirme kampanyası yürütüyor. İEÜ Uzakdoğu Sporları Kulübü bünyesinde de kız öğrenciler, savunma sanatını öğreniyor.
ÜNİVERSİTE YAŞAMI GENÇLİĞE ADIM
Üniversite yaşamının ergenlikten gençliğe geçiş dönemi olduğu, ailelerin endişesinin arttığı bir süreç yaşandığı belirtildi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi ile İEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun ortaklığında Prof. Dr. Yankı Yazgan, “Ergenlikten Gençliğe Kaygı, Öğrenme ve Seçimler” başlıklı konferansta, gençlerle bir araya geldi.
İNGİLİZLER; TÜRK TEKSTİLİNİ ÖĞRENDİ
İngiliz öğrenciler, Türk tekstilini yerinde inceledi ve en eski Türk kâğıt süsleme sanatlarından Ebru sanatı ile tanıştı. British Council’ın gerçekleştirdiği “FEED – IN Eğitim İşbirlikleri Yarışması”nı kazanan ve İngiltere’deki De Monfort Üniversitesi ile eşleşen İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri, çalışmalara başladı. Türk ve İngiliz moda öğrencileri, karşılıklı ziyaretler gerçekleştirdi, kültür ögelerini, tekstil sektöründeki gelişmeleri birlikte inceledi.
MARKA BODRUM’A EĞİTİM DESTEĞİ
İzmir'de iki Muğlalı el sıkıştı. Bodrum Ticaret Odası (BTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kocadon ile İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, Bodrumlu gençlerin geleceği için yüzde 15’lik indirim hakkı içeren protokol imzalandı.
DAR ALANDA KONFORLU MOBİLYALAR
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Endüstriyel Tasarım ile İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri öğrencileri, dar alanlar için tasarladıkları mobilyalarla MODEKO 2015 26. İzmir Mobilya Fuarı’nda yerini aldı. 1 Mart’ta son bulacak fuar kapsamında farklı tasarımlarıyla yer alan öğrenciler, küçük evler için alternatif mobilyalar sunuyor. İEÜ Endüstriyel Tasarım ile İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri tarafından ortak yürütülen Mobilya Tasarımı dersinde 80 öğrencinin geliştirdiği 40 mobilya arasından dokuzu sergileniyor. Öğrenciler, gelir gruplarına göre yaptıkları mobilyalarda küçük evler için katlanabilir sehpalar, çalışma masaları ve oturma grupları geliştirdi.
MADDEYLE DEĞİL SANATLA YAŞAYACAKLAR
Sanatın ve müziğin gücü ile madde bağımlılığı hakkında, üniversite gençliğinin farkındalığı artacak. Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin Ege Bölgesi’ndeki içerik ve etki alanı açısından en zengin programla hibe desteğini alan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin, “Maddeyle Değil Sanatla Yaşa” projesinin ortakları Balçova Belediyesi ve Etkin İnsan Kişisel Gelişim Enstitüsü olacak. Gençler iki ay boyunca festival coşkusunda sanatla iç içe zaman geçirecek.
DOĞUM SERVİSLERİ İHTİYAÇA YANIT VERMİYOR
Hastanelerin doğum servislerinin anne, bebek ve ailenin sosyal, psikolojik gereksinimleri düşünülerek hazırlanmadığı belirlendi. İzmir Ekonomi Üniversitesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Araştırma Görevlisi Hande Atmaca tarafından hazırlanan “Hastanelerdeki Sancı ve Doğum Odalarında Hasta Odaklı Yaklaşımlar” başlıklı tezde, doğumun, bir hastalık olmadığı, mekânsal ögeler dikkate alınarak odaların hazırlanması gerektiği kaydedildi.
SÜMERBANK’IN DESENLERİ BUGÜNE ULAŞIYOR
Sümerbank’ın tarihe kazınan desenleri sanal müzede ilgilenenlerin beğenisine sunulacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) desteğiyle gerçekleştirilecek “Dijital Tekstil Desen Arşivi ve Sanal Müze Oluşturulması Projesi”yle binlerce desen arşivlenecek, böylece Türkiye tekstil ve moda tarihinin son 50 yılı isteyenlerin kullanımına sanal ortamda açılacak.