TÜM HABERLER
İZMİR ‘KORDON’A KAVUŞUYOR
İzmir Körfezi, Kordon Vapuru’na yeniden kavuşacağı günleri bekliyor. Uzun yıllar boyunca İzmirlileri karşı semtlere taşıyan Kordon Vapuru, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi (EKOTAM) bünyesinde öğretim üyeleri ve öğrencilerinin hazırladığı kimlik kazandırma projesiyle yeniden hayat bulacak. Atıl bir durumda olan vapurun iç tasarımını baştan aşağı yenileyecek projeye imza atıldı. Kordon Vapuru İzmir Körfezi’nde düğünlerin yapıldığı, yemeklerin yenildiği kentliyle denizi bütünleştirecek bir hale dönüşecek.
KUŞADALI GENÇLERE GELECEĞİN EĞİTİMİ
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ile Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan arasında Kuşadalı gençlerin İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden yüzde 15 indirimli eğitim görmesi amacıyla protokol imzalandı. İEÜ Mütevelli Heyet Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen protokol kapsamında Kuşadası Ticaret Odası üyelerinin birinci derece yakınları, üniversite eğitim ücretlerinden indirimli yararlanma hakkı kazandı. Törene, Başkan Demirtaş ve Akdoğan’ın yanı sıra Kuşadası Ticaret Odası Meclis Başkanı Mahmut Öztaş ve İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen katıldı.
İZMİR EKONOMİ'DE KURUMSAL FARKINDALIK EĞİTİMİ
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Rektörlüğü tarafından gerçekleştirilen “Kurumsal Farkındalık ve Davranış Kuralları Eğitimi”ni başarıyla tamamlayan 154 İzmir Ekonomi Üniversitesi İdari Personeli, törenle sertifikalarını aldı. Törende, başta eğitmenler Doç. Dr. Gülem Atabay, Yrd. Doç. Dr. Burak Çapraz, Yrd. Doç. Dr. Ayşe Nazlı Ünnü, Prof. Dr. Jülide Kesken ve idari personele sertifikaları İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen tarafından verildi.
FRANSA’DA MUTFAĞIN İNCELİKLERİNİ ÖĞRENECEKLER
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencileri, dünya gastronomi başkenti olarak anılan Fransa’nın Lyon kentindeki Aşçılar Birliği (Les Toques Blanches Lyonnaises) Kurumu şefleriyle “Kışa ‘hoş geldin’ yemeği” hazırladı. İEÜ Cam Restoran’da gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler 2014 Fransa En İyi Aşçı Ödüllü Joseph Viola, Pasta ve Çikolata Ustası Fransız Şef Sebastian Bouillet’in öncülüğünde yemek ve tatlı yaptı. Gecede, Şef Viola’nın sürpriziyle Fransa’da staj yapmak için başvuran 23 öğrencinin kabul edildiği ve şef adaylarının 3 ay boyunca Fransa’nın ünlü restoranlarında eğitim alma hakkı kazandığı da açıklandı. Öğrenciler, sevinç çığlıkları atarken, İEÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş da duygulu anlar yaşadı.
BAŞKANLAR, GENÇLERİN GELECEĞİNE İMZA ATTI
Gençler, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde (İEÜ) sağlanan destekle geleceğe emin adımlarla yürüyecek. İEÜ Mütevelli Heyeti Başkanı ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Bayındır Ticaret Odası Başkanı Adnan İnanır, Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral, Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Kasım Sevin, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen arasında protokol imzalandı.
ARAÇLARA MATEMATİK YOL VERECEK
Araçların rotalanması, matematiksel formüllerle işlerlik kazanacak. Birkaç depodan çok sayıda müşteriye ürün sağlanması için kullanılan hizmet, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gözde Yazgı Tütüncü tarafından geliştirilen proje sayesinde daha ekonomik, hızlı ve çevreye faydalı olacak. TÜBİTAK destekli proje ilk etapta, EDAK Eczacı Kooperatifi depo araçlarına uygulanacak.
İZMİR EKONOMİ’YE ALTIN MADALYA
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alexander Van Eck, sanatın tarihi anlamak için nasıl kullanılması gerektiğine yönelik makalesiyle Hollanda’nın Teylers Topluluğu’nun altın madalya ödülünü kazandı. 1779 yılından bu yana insanlığın gelişimine bireysel katkı yapan bilim insanlarına verilen ödülü, İzmir’den ilk kez bir bilim insanı aldı.
GELECEĞİN BELLEĞİ İSTANBUL’DA
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen “Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil” temalı 2. İstanbul Tasarım Bienali Akademi Programı’nda “#flashblackbox” adlı dijital sergi projesiyle yer aldı. Antrepo No.7 Karaköy’de gerçekleştirilen 14 Aralık tarihine dek açık kalacak sergide, dışı beyaz içi siyah olarak inşa edilen karanlık odada, sınırsız yaşam süresinin temsil edildiği belirtildi.
İZMİR ‘KİMLİK’ KAZANACAK
İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü tarafından gerçekleştirilen Domus Academy Görsel Marka Tasarımı Bölüm Başkanı Stefano Cardini’nin yönetiminde yapılacak çalıştayda, İzmir’in görsel kimliği tartışılacak. İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi D Blok’ta 26 Kasım’da, saat 10.00’da başlayacak etkinlik kapsamında, tasarımcılar da İzmir’i tartışacak. Çalıştay, 28 Kasım’da son bulacak.