TÜM HABERLER
NAZİLLİ'NİN GELECEĞİ İZMİR EKONOMİ’DE
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ile Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan arasında, Nazillili gençlerin İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden yüzde 15 indirimli eğitim görmesi amacıyla protokol imzalandı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen protokol kapsamında Nazili Ticaret Odası üyelerinin birinci derece yakınları, İEÜ’deki eğitim ücretlerinden indirimli yararlanma hakkı kazandı. Törene, Başkan Demirtaş ve Arslan’ın yanı sıra Nazilli Ticaret Odası Meclis Başkanı Gürdal Yüzügüler, Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Erturan ve İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen katıldı.
DOĞRU BESLENME, SINAVDA BAŞARI
Eğitim ve öğretim hayatına devam eden öğrenciler, ara sınavlarla birlikte stresli günler yaşarken, uzmanlar uzun ve yoğun günlere odaklanmak için öğrencilerin beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğini belirtiyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeynep Fırtına Karagonlar, öğrencilerin enerji seviyelerini yükselteceği düşünülen çikolata ve enerji içeceklerine yöneldiğini değinerek, bunun uzun dönemde sağlık sorunlarına ve sınav performansı üzerinde olumsuz etkilere dönüşeceğini söyledi.
ROMANYA KÜLTÜR GÜNLERİ KUTLANDI
İstanbul ”Dimitrie Cantemir” Romen Kültür Merkezi tarafından Romanya Cumhuriyeti Ulusal Günü'nün kutlanması amacıyla gerçekleştirilen Romanya Kültür Günleri, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) başladı. İEÜ Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, Romanya Başkonsolosu Cerasela Nicolaş, İEÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Dragoş C. Mateescu katıldı.
İZMİR BİLİMPARK, BİLİME ‘IŞIK’ OLACAK
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve İzmir Ticaret Odası öncülüğünde kurulan İzmir Bilim ve Teknoloji Parkı Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin (İzmir Bilimpark) İTOB Organize Sanayi Bölgesi’nde devam inşaatının temeli attı. İzmir Ticaret Odası'nın kurduğu İTOB Organize Sanayi Bölgesi'nde hem 107 fabrikanın açılışını da gerçekleştiren Bakan Fikri Işık’ın soyadı İzmir BilimPark Binası’na verildi.
İZMİR EKONOMİ’DEN İZMİR’E İKİNCİLİK
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Yelken Spor Kulübü Üyesi ve Yelken Türkiye Milli Takımı’ndan Nogay Dökmeci, Laser Türkiye Şampiyonası’nda Laser Radial Gençler Türkiye kategorisinde 30 yarışmacı arasından İzmir’e ikincilik kazandırdı. İEÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği 1. Sınıf Öğrencisi Nogay Dökmeci’nin yer aldığı yarışmada, Fenerbahçe Yelken Kulübü birinci, Galatasaray Yelken Kulübü de üçüncü oldu.
MANİSA, İZMİR EKONOMİLİ ÖĞRENCİLERLE BÜYÜYECEK
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ile Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Coşkun arasında Manisalı gençlerin aydınlık geleceği için protokol imzalandı. Manisa Educatürk Eğitim Fuarı’nda gerçekleştirilen törende, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile Manisa İlçe Ticaret Odaları üyelerinin birinci derece yakınları, İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki eğitim ücretlerinde yıllık yüzde 15 indirim hakkı kazandı. Törene, Başkan Demirtaş ve Coşkun’un yanı sıra İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hayati Dolman ile Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bankoğlu katıldı.
MENEMEN ÇÖMLEĞİNE ULUSLARARASI DOKUNUŞ
Menemen’in çömleği, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ve Varşova Güzel Sanatlar Akademisi ile Menemen Çömlekçiler Derneği işbirliğinde dünyaya açılacak. Menemen’e özgü çömlek yapımının dünya genelinde tanınması, çömleğe tasarım ve kimlik kazandırılması amacıyla Uluslararası Çömlek Atölyesi (KULP) Polonya ve Türk öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Menemen’deki atölyelerde incelemelerde bulunan öğrenciler, İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde, kilden çeşitli tasarımlar yaptı.
DÜNYA KENTLER YARIŞMASINDA İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ TASARIMIYLA İZMİR İKİNCİ OLDU
Türkiye'deki kıyı şeritlerinin kullanımını çeşitlendirmeye yönelik bir öneri olarak tasarlanan “Yüzer Aktivite İskelesi”, Birleşmiş Milletler Habitat ve The Guardian Gazetesi’nin işbirliği ile gerçekleştirilen “2014 Dünya Kentler Günü Yarışması”nda ikinci oldu. İzmir Ticaret Odası’nın desteği ile İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlileri Gudjon Erlendsson, Can Sucuoğlu, Elif Ensari ile Mezun Ertunç Hünkar tarafından tasarlanan iskele tasarımı, 36 ülke arasından sıyrıldı. Yarışmada, birinciliği Brezilya’nın Porto Alegre kenti alırken, ikinciliği İzmir’den yüzer iskele tasarımı kazandı. Üçüncülüğü de Kolombiya’dan Bogoto, İngiltere’den Londra ve Nottingham kentleri paylaştı.
FİYATLAR YUKARI SEYDERECEK
Doğalgazın elektrik üretimindeki payının yüzde 50’lileri aştığı, zam kararlarıyla birlikte kış aylarının kapıya dayandığı bugünlerde elektrik ve doğal gaz fiyatlarında hareketlilik yaşanacağı vurgulandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan yılın ilk yarısına ilişkin “Elektrik Doğalgaz Fiyatları” istatistiklerini değerlendiren İzmir Ekonomi Üniversitesi Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Efe Biresselioğlu, elektrik ve doğal gaz fiyat artış beklendiğini söyledi.