TÜM HABERLER
İZMİR EKONOMİ’DE, SLOVAK TATLAR
İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü, “Slovenya Tadım Günü”ne ev sahipliği yaptı. Etkinlik kapsamında Slovenyalı Şef Janez Bratovz, geleceğin şef adayları ile birlikte mutfakta geleneksel Slovak yemeklerini yaptı. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen tadım gününe, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, Slovenya Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Milan Jazbec, Slovenya Fahri Konsolosu Mazhar İzmiroğlu ve çok sayıda davetli katıldı.
İZMİR EKONOMİ, ‘KENTİ GELİŞTİRECEK’
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), “Uluslararası Öğrenen Şehirler Ağları”na Türkiye’den katılan ilk ve tek üye oldu. İngiltere, İtalya, İrlanda, Finlandiya, İsveç, Güney Kore, Taiwan, Avustralya, İskoçya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Botswana, Çin ve Türkiye’den 27 kurumun üye olduğu ağda, üye olunan kentlerin sorunlarına yaratıcı ve hızlı yanıtlar uluslararası bir oluşumda aranıyor. Ağın 27 üyesi kentlerine yönelik geliştirdikleri çözüm önerileri 2016 yılında Glasgow’da gerçekleştirilecek Pascal konferansında paylaşılacak, uluslararası bir veri akışı sağlanacak.
‘KARARLARIMIZI DUYGULAR BELİRLİYOR’
İnsanların karar alırken yüzde 95 oranında beynin duygusal tarafıyla hareket ettiği belirtilerek, metaforların pazarlama iletişiminde büyük etken olduğu ifade ediliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Fakültesi tarafından “Pazarlama Araştırmalarında Alternatif Yöntemler” başlıklı sempozyum gerçekleştirildi. Sempozyumda yer alan Reklamcılık Vakfı Başkanı ve BDDO Türkiye Strateji Sorumlusu Haluk Sicimoğlu, son dönemlerde insan beyni üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda 10 yıl önceki reklam kampanyalarının çok büyük bir bölümünün boşa giden paralardan ibaret olduğunu söyledi.
MODA VE TASARIM İTO’DA
İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü 2. ve 4. Sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan tasarımlar, İzmir Ticaret Odası Sergi Salonu’nda beğeniye sunuldu.
Sergi açılışına katılan İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, öğrencilerin hazırladıkları koleksiyonlar hakkında tek tek bilgi aldı. İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yazgan Bulgun, 4. sınıf öğrencilerinin yılsonu defilesine hazırlandığını, koleksiyonlarında birbirinden farklı ürünlerin ortaya çıktığını söyledi.
YABANCI DİLLERİN FESTİVAL TATLARI
Gençler, ikinci dil farklılığını İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) gerçekleştirilen “Yabancı Diller Festivali” ile kutladı. 59 farklı liseden bin 400 öğrenci 9 farklı dile ilişkin ülkelerin kültürlerini, danslarını, tatlarını tanıma fırsatı buldu. İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılan festivalde, Çince, Rusça, Almanca, Japonca, İspanyolca, Fransızca, Yunanca, Portekizce ve İngilizce eğitimleri hakkında bilgi verildi. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ve İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen’in de katıldığı etkinlikte, gençler ülkelerin kültürlerini ve dil öğrenme zenginliğini tanıdı.
SAĞLIKLI YAŞLILIK
Yaşlılık, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) gerçekleştirilen “Yaşlılıkta Sağlığın Önemi” panelinde masaya yatırıldı. İEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen panele, İEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Funda İfakat Tengiz, Zübeyde Hanım Huzurevi Psikoloğu Burçin Çoltu, Zübeyde Hanım Huzurevi Fizyoterapisti Adem Uçar katıldı. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Huriye Vural yönetiminde gerçekleştirilen paneli, İEÜ öğrenci ve akademisyenleriyle birlikte Zübeyde Hanım Huzurevi’nde yaşayanlar dinledi.
EKONOMİDE DİKKAT SEÇİM SONRASINA
İzmir Ekonomi Üniversitesi, Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi, Garanti ve Yapı Kredi Bankaları'nın eski Genel Müdürü Halit Soydan, 7 Haziran’da gerçekleştirilecek genel seçimler öncesinde odağın ekonomi olmadığını belirterek, “Ekonomide asıl merak, seçim sonrası için olmalıdır. Stratejik karar verecekler 7 Haziran’ı bekleseler yeridir” dedi.