TÜM HABERLER
YENİ NESİL MODACILAR KEŞFEDİLDİ
Lise öğrencileri, mezuniyet elbiselerini tasarladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü tarafından İzmir’de eğitim gören lise öğrencilerine yönelik “2. Liseler Arası Moda Tasarımı Yarışması”nda Büyük Çiğli Özel İzmir Türk Koleji öğrencisi Gözde Musluoğlu, tasarımıyla birinci oldu. 67 liseden 146 öğrencinin yer aldığı yarışmada, Yunus Emre Anadolu Lisesi’nden Muhammed Ali Yıldız ikinci, İzmir Kız Anadolu Lisesi’nden Melise Deniz Dungan da üçüncülüğü aldı.
İZMİR’DEN KYOTO EĞİTİM AĞI
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 9 Nobel Ödülü Sahibi Kyoto Üniversitesi’nin yüksek lisans seviyesinde Türkiye’deki tek partneri oldu. İEÜ yüksek lisans öğrencileri, Kyoto Üniversitesi Yönetim Bilimleri Enstitüsü’nde eğitimlerine bir dönem boyunca devam edebilecek. Kyoto Üniversitesi yüksek lisans öğrencileri de eğitimlerinin bir yarıyılını İzmir Ekonomi Üniversitesi bünyesinde sürdürebilecek. Bunun yanı sıra her iki üniversitenin akademisyenleri de değişimle öğrencilere eğitim verebilecek.
HEMŞİRELERİN GELECEĞİ LİSANSTA
Sağlık alanında önemi gittikçe artan hemşirelik mesleğinde uzmanlar, 4 yıllık lisans eğitiminin önemini vurguluyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Filiz Öğce, hemşirelerin sorumluluklarındaki değişimler sonucu bu alandaki eğitimin lisans düzeyinde verilmesinin gerekliliğinin ortaya çıktığını belirtti.
‘AB’NİN REFORMA İHTİYACI VAR’
İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne konuk olan Yunanistan’ın iktidar partisi Syriza’nın üyesi ve Doğu Anglia Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Marina Prentoulis, Türkiye’nin yerini Avrupa Birliği içinde gördüklerini ancak birliğin kendi içerisinde bir reforma ihtiyaç duyduğunu söyledi.
EKONOMİ’DE ŞENLİK FİNALİ; GRİPİN
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 14. Bahar Şenliği’nin son gününde Gripin Grubu, muhteşem bir performansla final yaptı. Öğrenciler gün içerisinde de Seksenler dizi ekibiyle bir araya geldi. İEÜ Konferans Salonu’nda Seksenler dizisi senaristi Murat Aras, oyuncular Berat Yenilmez, Aydın Sarman, Ayberk Atilla, Eray Yasin Işık, Hakan Bulut, İzmir Ekonomili öğrencilerle buluştu. Film ekibi söyleşiye Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden Zeki Alasya’nın kaybından dolayı yaşadıkları üzüntüyü dile getirerek başladı.
ENGEL TANIMAYAN ŞENLİK
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri, 14. Bahar Şenliği’nde birbirinden renkli görüntülerle baharı yaşıyor. Şenliklerin ikinci gününde “Acapella Boğaziçi” konseri gerçekleştirilirken, İEÜ Kızılay Kulübü tarafından konuk edilen Engelsizmir Wheel Chair Dans gösterisi izleyenlerin büyük ilgisini çekti. Öğrenciler, tekerli sandalye dans grubuna eşlik etti, engeller, dansın ritmi içinde yok oldu.
EKONOMİ’DE ŞENLİK COŞKULU BAŞLADI
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri baharın gelişini Retro konseptiyle kutluyor. İzmir Ticaret Odası ana sponsorluğunda gerçekleştirilen 14. Bahar Şenliğinde, İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen ve öğrencilerin katılımıyla pasta kesildi, şenlik açılışı yapıldı. Şenlik kapsamında Can Bonomo, gençlerle şarkılarını söyledi.
YENİLENEBİLİR ENERJİ TARTIŞILACAK
İzmir Ekonomi Üniversitesi, 4. Enerji Yönetimi ve Politikaları Çalıştayı’na ev sahipliği yapacak. İEÜ Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı tarafından gerçekleştirilecek çalıştayda, rüzgâr ve güneş enerjisinin Türkiye enerji güvenliğindeki rolü tartışılacak. 13 Mayıs saat 09.30’da İEÜ Konferans Salonu’nda başlayacak etkinlikte, Yunanistan’dan Helenik Rüzgâr Enerjisi Birliği Başkanı Dr. İoannis Tsipourıdıs, Türkiye’den ETKB Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Yusuf Yazar ana konuşmacı olarak yer alacak. İEÜ Sürdürülebilir Enerji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Efe Biresselioğlu, çalıştayda, anabilim dalı tarafından hazırlanan “Türkiye Sanayi Kuruluşlarının Enerji Güvenliği Algısı” adlı bilimsel araştırmanın sonuçlarını açıklayacak.
ENGİNAR FESTİVALİNE İZMİR EKONOMİ DAMGASI
Enginarın tanıtımı için düzenlenen 1. Uluslararası Enginar Festivali Urla'da binlerce konuğu ağırladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen "1. Urla Uluslararası Enginar Festivali"nde enginar yemeği yarışmaları, enginar tadım etkinlikleri, paneller, sergiler ve atölyelerle renkli görüntülere sahne oldu.
BU SEÇİM ‘CEPTE’
Seçim sürecini teknolojik gelişmelerle harmanlayabilen aday ve partilerin ‘bu seçim cepte’ diye düşünme fırsatını yakalayabileceği belirtildi. Türkiye, 7 Haziran’da gerçekleştirilecek seçimlere odaklanırken, iletişim alanındaki gelişmelerle siyasetçilerin vaat anlatan değil karşılıklı konuşulan alanda oy istediği vurgulandı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Görevlisi Burak Amirak, her dönemin kendi siyasi dinamiklerinin yanı sıra özellikle iletişim alanındaki gelişmelerin seçim sürecine etki ettiğini kaydetti.