TÜM HABERLER
İZMİR EKONOMİ’DE GÖRKEMLİ MEZUNİYET
Eğitimlerini 2014 – 2015 Akademik Yılında başarıyla tamamlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakülteleriyle Uygulamalı Yönetim Bilimleri Yüksekokulu mezunları diplomalarını aldı. İEÜ Açık Hava Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen mezuniyet törenlerinin 2.’sinde öğrenciler, 10. Yıl Marşı eşliğinde hep birlikte keplerini fırlattı.
İZMİR EKONOMİ’DE COŞKULU MEZUNİYET
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) 2015 yılı mezunları iş dünyasına adım attı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 2014 – 2015 Akademik Yılı Mezunu 829 genç, İEÜ Açık Hava Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen törende diplomalarını aldı. Tören sonunda öğrenciler 10. Yıl Marşı eşliğinde hep birlikte keplerini fırlatarak, gurur dolu anlar yaşadı.
İZMİR EKONOMİ’YE YENİ BÖLÜMLER
Gençler, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde açılan yeni bölüm ve programlarla, geleceği girişimci ve yenilikçilik kültürü içerisinde inşa edecek. Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından verilen onay ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi bünyesinde Türkiye’de ilk kez açılan Makine ve Malzeme Mühendisliği Bölümü, bu yıl öğrenci kabul edecek. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda da Fizyoterapi, Çocuk Gelişimi, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri ile Optisyenlik programları sağlık alanındaki yardımcı personeli yetiştirecek. Meslek Yüksekokulu da İnşaat Teknolojisi ile Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik programlarında eğitim verecek.
MEZUNLAR, ADAYLAR İÇİN ANLATIYOR
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesi mezunları mesleklerini anlatıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden mezun olarak farkı sektörlerde kariyerlerini sürdüren Ekonomi, İşletme, Lojistik Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Finans ve Ticaret bölümleri mezunları, 14 Temmuz’a dek tecrübelerini, tercih yapmaya hazırlanan adaylara anlatacak.
GENÇLERE YENİ EĞLENCE 'CRAB'
Gençler, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi İsmail Güneş Ötken'in tasarımı "Crab" aracı ile eğlenecek. Polikarbonat gövdeden oluşan, tek kişilik eğlence aracı olarak tasarlanan Crab, sabit bir noktada dönebiliyor ve yengeç gibi yan gitme özellikleriyle de yolların yeni hâkimi olacak.
‘SAĞLIK OLSUN’ DEDİLER ÖDÜL ALDILAR
İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından gençleri bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen “Sağlık Olsun” temalı öykü, fotoğraf ve kısa film yarışmasında öğrenciler, hayal güçlerini kullandı. Gençler, telefon, tablet ve fotoğraf makinesi ile ödüllendirildi.
BOĞULMALARDA İLK YARDIMA DİKKAT!
Türkiye’de yılda ortalama bin 500 kişinin suda boğularak yaşamını yitirdiği belirterek, yaz aylarında deniz ve havuza ilginin arttığı, cankurtaran eğitimi almış kişilerin görevlendirilmesi gerektiği vurgulandı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı Öğretim Görevlisi Nursun Üstünkarlı, yaz aylarında insanların serinlemek üzere deniz ve havuz gibi yerlere ilgisinin arttığına dikkat çekti.
İZMİR EKONOMİ ÖĞRENCİLERİ DÜNYA VATANDAŞI
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri, dünyanın iki ucunda kazandıkları burslarla Türkiye’yi temsil ediyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde ikinci yabancı dil eğitimini Çince alan Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü öğrencileri İlayda Gökdoğan ve Gizem Şentürk, Konfüçyüs Enstitüsü’nün davetlisi olarak Çin’deki Shanghai Üniversitesi’ndeki yaz kampına katıldı. İEÜ Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret ve Lojistik Programı Öğrencileri Kardelen Köse ve Gamze Sayat da, Fulbright Eğitim Komisyonu Meslek Yüksekokulu Öğrenim Bursu’nu kazandı. Köse, Kaliforniya Santa Rosa Junior Uluslararası İşletme (California Santa Rosa Junior International Business), Sayat ise Kuzey Virjinya Alexandria Lojistik (Northern Virginia Alexandria Logistics) programlarında 1 yıl boyunca eğitim alacak ve staj yapacak.
HAYATI DEĞİŞTİREN FİKİRLERLE YÜKSELİN
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) işletme ve finans içerikli lisans, yüksek lisans ve doktora programlarını yeni kurulan İEÜ İşletme Enstitüsü bünyesinde bir araya getirdi. İşletme Enstitüsü bünyesinde, İngilizce MBA, Finans Yüksek Lisans, İngilizce ve Türkçe sunulan Yöneticiler İçin İşletme (Executive MBA), Uzaktan MBA (e-MBA), Yönetim ve Yönetici Geliştirme Yüksek Lisans programları ile İşletme Doktora, Finans Doktora programları bulunuyor.
‘MESLEK SEÇİMİ HAYATIN BİÇİMİNİ BELİRLİYOR’
Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) tamamlanmasıyla birlikte gençler, meslek seçimlerine yönelirken, uzmanlar, meslek seçiminin kişinin hayatındaki en önemli kararlardan biri olduğuna dikkat çekiyor. Meslek seçiminin hayat biçimini belirlemek olduğunu kaydeden İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikolojik Gelişim Danışma Merkezi Koordinatörü Klinik Psikolog Merve Yavuz, gençlerin meslekler hakkında bilgi edinmelerini ve yeteneklerini gerçekçi olarak belirlemeleri gerektiğini söyledi.