TÜM HABERLER
İZMİR EKONOMİ’YE MÜDEK AKREDİTASYONU
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 2020 yılına dek akredite edildi. Yükseköğretim Kurulu tarafından ulusal kalite güvence kuruluşu olarak kabul edilen MÜDEK tarafından verilen belge doğrultusunda, İEÜ Yazılım Mühendisliği Bölümü mezunlarının hem yurt içinde hem de yurtdışında kaliteli eğitim aldıkları tescillenmiş oldu.
KADINLAR GİYSİ PLATFORMU İLE ‘ŞIK’ OLACAK
Kadınlar, vücut yapısına uygun giysi tasarımlarına internet ortamında ulaşacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi akademisyenleri tarafından TÜBİTAK projesi olarak hazırlanan çalışmada, kadınlar tasarım, trend, renk, sezon ve özel günlere göre vücut yapılarına uygun giysileri belirleyebilecek.
ULUSLARARASI HUKUKA HAZIRLIK
İzmir Ekonomi Üniversitesi, geleceğin hukukçularını ulusal ve uluslararası hukuk bilgisiyle donatmak amacıyla derslerin yüzde 30’unda İngilizce eğitime başlıyor. İEÜ Hukuk Fakültesi, öğrencilerine 2015 – 2016 akademik yılında “Avrupa Sermaye Piyasası Hukuku”, “Ticari Tahkim Hukuku” ve “Avrupa Rekabet Hukuku” gibi birçok hukuk dersini İngilizce verecek.
ÇEVİRİ İNTİHALLERİNE DİKKAT!
Edebiyat klasikleri çevirilerinde “intihal” riski dikkat çekiyor. TÜBİTAK projesi olarak İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütercim Tercümanlık Bölümü tarafından gerçekleştirilen “Çeviride İntihal Projesi” kapsamında gerçekleştirilen çalışmada, Robinson Crusoe, Madam Bovary ile Savaş ve Barış kitaplarının tüm tam metin çevirileri incelendi. İncelemede, 13 farklı çevirisi yapılan Robinson Crusoe romanının 2 çevirisinde özgünlük, Madam Bovary’nin 38 farklı Türkçe çevirisinden de sadece 5’inde özgünlük belirlendi. Savaş ve Barış romanında çok sayıda intihal yapıldığı belirlendi.
DENİZLİ’NİN GELECEĞİ ‘İZMİR EKONOMİ’DE
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer ile İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, Denizlili gençler için bir araya gelerek protokol imzaladı. Protokol kapsamında Denizli Ticaret Odası üyelerinin birinci derece yakınları, İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki eğitim ücretlerinde yıllık yüzde 15 indirim hakkı kazandı. Denizli Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen törene, Özer ile Prof. Dr. Esen’in yanı sıra DTO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Özkan Haybat, DTO Meclis Üyesi Erol Kaya, DTO Genel Sekreteri Ali Rıza Tekin ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mezunu ve Denizlili Girişimci Mehmet Özgü Manisalı katıldı.
İZMİR BİLİMPARK TEKNOLOJİ ÜSSÜ OLUYOR
İzmir’in tasarımda yüksek katma değerli ürünlerin geliştirildiği merkezi olma hedefiyle kurulan İzmir Bilimpark, ilk firmalarına ev sahipliği yapmaya başladı. İzmir Ticaret Odası, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ve İTOB Organize Sanayi Bölgesi öncülüğünde kurulan İzmir Bilimpark’ta İdare Binası ve Kuluçka Merkezi Binası tamamlanarak, kullanıcıların hizmetine açıldı.
ENGELSİZ SIMSICAK GİYSİLER
Engeller giysiler ile ısınacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öncülüğünde sanayi işbirliğiyle gerçekleştirilen Avrupa Birliği projesinde, tasarlanan giysilerle engellerinden dolayı tekerlekli sandalye kullanan ya da hareket edemeyenlerin, ısınma sorunu ortadan kalkacak. “Akıllı Tekstil Uygulamaları İçin Örme Kumaş ve Giysi Tasarımları” başlıklı projeyle Türkiye’de ilk kez engelli kişilerin eklem yerlerini ısıtacak ve manyetik alan oluşturacak giysi üretimine başlandı.
İZMİR EKONOMİ’DEN KARDEŞ OKULA DESTEK
İzmir Ekonomi Üniversitesi, kardeş okulu Salih Dede Lisesi’ne öğretmenleri için gerçekleştirilen yılsonu semineriyle destek verdi. Salih Dede Lisesi öğretmenleri, "eleştirel düşünmek ve eleştirel düşünmeye dayalı ders tasarımları yapmak", "ideal öğretmen", "ölçme ve değerlendirme teknikleri", "bir öğretim tekniği olarak drama", "sınıf yönetimi", "öğretmen motivasyonu" ve "bir öğretim yöntemi olarak teknoloji" konularında eğitim aldı.