TÜM HABERLER
BABALARA ÖZEL BEBEK ARABASI
Babalar, şehir yaşamında bebeklerini rahat ve kolay bir gezintiye İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğrencisi Aysu Çelebi’nin tasarımıyla çıkaracak. “The Stroller Inizio” adını verdiği tasarımında bebek arabasına yeni bir boyut getiren Çelebi, babalara bebek arabalarını pek çok kolaylığın yanı sıra istedikleri pozisyonda ve yükseklikte yürütme olanağı sağlıyor.
‘GÖZ SAĞLIĞI İÇİN KALİTEDEN ÖDÜN YOK’
Yaz günleriyle birlikte güneş ışığının etkisinin arttığını belirten uzmanlar, göz sağlığının korunması için kaliteli ve uzman görüşü alınarak güneş gözlüğü seçilmesi gerektiğini kaydediyor. 11.00 – 16.00 saatleri arasında uzun süre güneş ışığının etkisi altında kalınmamasını öneren uzmanlar, gündüz süresinin arttığı yaz döneminde en sık kullanılan yardımcı görme aracının güneş gözlüğü olduğuna dikkat çekiyor.
TÜRKİYE'NİN ACI KAYBI
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefatı nedeniyle çok büyük üzüntü duyduğunu belirterek, “9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel, hayatı Cumhuriyet olan bir Türkiye Sevdalısı, çok değerli bir devlet Adamı ve eşsiz bir dünya lideriydi. Anadolu’nun her karış toprağında hizmetleri var ve bu hizmetleri hiçbir zaman unutulmayacaktır.” dedi.
‘TÜRKİYE BÜYÜME İÇİN REFORMA GİTMELİ’
Dünya Bankası Türkiye Direktörü Dr. Martin Raiser, Türkiye ekonomisinin yüzde 3 ile 4 oranında mütevazı bir büyüme trendine girdiğini, büyümenin artması için tasarruf oranı ile okullaşma seviyelerinin arttırılması, kadınların işgücüne katılımının yükseltmesi gerektiğini söyledi.
BASMANE VE KADİFEKALE’YE ÖĞRENCİ MİMARLARIN DOKUNUŞU
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, Basmane ve Kadifekale’nin geleceğini projelerine yansıttı. Öğrenciler bitirme projelerinde oluşturdukları kentsel mimarlık Basmane ve Kadifekale’nin sosyo-kültürel ve tarihi değerlerini ortaya çıkaracak projelere imza attı. Öğrenciler, bölge halkının ihtiyaçlarını da göz önüne alarak, sağlıklı yaşam, çocuk müzesi, halk-eğitim, mahalle mutfağı, sanat ve elişi eğitim, tekstil merkezi, gözlem evi gibi konularda bina önerileri geliştirdi.
TASARIMLA HAYATA DEĞER KATTILAR
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri, geleceği tasarlayan projeleriyle mezun oldu. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, öğrencilerin projelerini tek tek incelerken, İEÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğrencisi Egemen Yenikale’nin tasarladığı katlanabilir elektrikli scooter’ı test etti. İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi bünyesinde yer alan Endüstriyel Tasarım, Görsel İletişim Tasarımı, İçmimarlık ve Çevre Tasarımı, Mimarlık ile Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümlerinde okuyan 147 öğrenci profesyonel yaşama adımlarını attı.
ANNE – OĞUL ÜNİVERSİTE BİRLİKTELİĞİ
Onlar, “okumanın yaşı yok” dedirtiyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi Ebru Tunçgenç İle oğlu İEÜ Mütercim Tercümanlık Bölümü 1. Sınıf Öğrencisi Berk Tunçgenç lisans eğitimlerini tamamlamak ve anne oğul kendi geleceklerine adım atmak için çalışıyor.
KARNE GELİŞİM FIRSATI SAĞLAR
Okul öncesi, ilköğretim ve ortaokul sıralarında eğitim gören 17 milyon 500 bini aşkın öğrenci karne almaya hazırlanıyor. Öğrenciler, 3 aylık tatile başlarken uzmanlar, karnelerin çocuğun kendisini hangi alanlarda geliştirmesi gerektiği yönünde bilgi sağlayıcı bir kaynak olduğunu, çocuklardan mükemmel olmalarını beklemenin büyük bir yanılgı olduğunu belirtiyor.
İÇMİMARLAR İZMİR EKONOMİ’DE BULUŞTU
Dünya İç Mekânlar Günü kutlamaları kapsamında IFI Başkanı Iris Dunbar, Sebastiano Renari, Roberto Lucena ile IFI yetkililerinin katıldığı söyleşide içmimarlar buluştu. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü tarafından TMMOB İçmimarlar Odası İzmir Şubesi ve geçmiş dönem IFI Yönetim Kurulu Başkan Vekili Doç. Dr. Ö. Osman Demirbaş’ın işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte içmimarlık mesleğinin geleceği konuşuldu.
PROJE PAZARINDA ZAFER İZMİR EKONOMİ’NİN
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü öğrencileri "Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Pazarı"ndan sektörel kategoride birincilik ödülüyle döndü. Türkiye Bilişim Derneği İzmir Şubesi ve Ege Üniversitesi EBİLTEM - TTO koordinasyonu ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen yarışmada, öğrenciler görme engelliler için hazırladıkları Akıllı Dokunuş projesiyle birinci oldu. Ayrıca yarışmada, danışmanlığını İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aşkar’ın yaptığı Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin evcil hayvanlar için hazırladığı "Smart Pet Assistant" projesi de sektörel kategoride ikinci ve ziyaretçi oylamasında en çok oyu alan birincilik ödülü aldı.