TÜM HABERLER
MUTLU YAŞLI İÇİN YAŞAM KALİTESİ SAĞLANMALI
Yaşlı nüfusun yaşam kalitesinin düşmesiyle depresyona girme oranlarının arttığı tespit edildi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından gerçekleştirilen araştırmada, gelir düzeyi, eğitim durumunun düşmesi, egzersiz yapılmaması, kronik hastalıkların çoğalması depresyonu arttıran etkenler olarak belirlendi.
MICHIGAN ÜNİVERSİTESİ’NDEN YAZ OKULUNA DESTEK
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu, Michigan Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirdiği protokolle ABD’den 6 öğrenciyi yaz okulunda ağırlıyor. ABD’de bulunan Michigan Üniversitesi Edebiyat, Sanat ve Fen Fakültesi’nde eğitim gören öğrenciler İEÜ’de yaz okulu süresince derslerde öğretim asistanı olarak yer alıyor. Program, İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç Dr. Evrim Üstünlüoğlu, Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Aynur Kaynardağ ve Hazırlık Programları Başkanı Dr. Esin Çağlayan tarafından gerçekleştiriliyor.
TASARIMA JAPONYA ESİNTİSİ
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğrencileri, Japonya Hükümeti’nin sağladığı yüzde 80 oranındaki bursla, Chiba Üniversitesi’nde tasarım alanında staj yapacak. İEÜ İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Chiba Üniversitesi Mimarlık Bölümü Değişim/İletişim Programı kapsamında, 7 Türk öğrenci Japon tasarım anlayışını yakından tanıyacak, mimari eserleri inceleme olanağı yakalayacak.
‘ÇOCUKLARA HAREKET ALANI SAĞLANMALI’
Yaz günlerinin yaşadığını günümüzde uzmanlar, çocukların hareketsiz yaşam tarzını benimsemesinin sağlığı tehdit eden en önemli risk faktörlerinden biri olduğunu belirtiyor. Uzmanlar, çocuklarda hareketsizliğin obezite, dikkat eksikliği gibi sorunlara yol açtığını, ileri yaşlarda kalp damar, diyabet, yüksek tansiyon, inme gibi yaşamı tehdit eden hastalıkların oluşmasına zemin hazırladığını kaydediyor.
BURHANİYE’NİN GELECEĞİ İZMİR EKONOMİ’DE
Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Sarıbaş ile İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, Burhaniyeli gençler için bir araya gelerek protokol imzaladı. Protokol kapsamında Burhaniye Ticaret Odası üyelerinin birinci derece yakınları, İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki eğitim ücretlerinde yıllık yüzde 15 indirim hakkı kazandı.
‘ALIŞVERİŞTE İNDİRİMLERİ TAKİP EDİYORUZ’
Türkler, indirimleri takip ediyor, süpermarketler arasında fiyat karşılaştırması yapmadan alışveriş yapmıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Lojistik Yönetimi Bölümü ile Bremen Üniversitesi Lojistik Yönetimi Bölümü ortaklığıyla yürütülen “Türkiye’de Tüketici Lojistiği” başlıklı projede, tüketicilerin evlerine yürüme mesafesindeki marketleri tercih ettiği belirlendi.
MENEMEN ÇÖMLEĞİNE TASARIM ELİ
Menemen çömleği tasarımla dünyaya açılıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü ile Varşova Güzel Sanatlar Akademisi ve Polonya Adam Mickiewicz Enstitüsü ortaklığıyla gerçekleştirilen “Kültür Endüstrilerinin Yeniden Yapılanmasına Yönelik Tasarıma Dayalı Gelişme Modeli Önerisi: Menemen Çömlekçiliği” başlıklı araştırma projesinde çalışmanın ilk örnekleri alınmaya başlandı.
AVRUPA’YA LOJİSTİKTE AKILCI ÇÖZÜM
Avrupa’ya ürün sevkiyatı, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Lojistik Yönetimi Bölümü tarafından geliştirilen “Yük Konsolidasyonu ve Yükleme Planlaması Araştırma Projesi” ile çözülecek. İEÜ Lojistik Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Özgür Özpeynirci yönetiminde Dr. Ahmet Camcı, araştırma görevlisi Sinem Tokçaer tarafından EKOL Lojistik Firması ile gerçekleştirilen TÜBİTAK projesinde verimli ve düşük maliyetli yük birleştirme sistemlerinin geliştirilmesinin hedeflendiği belirlendi.
İŞİ HAZIR MEZUNLAR
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunları, yüzde 85 istihdam oranıyla Türkiye ortalamasının üzerinde çalışma ortamında yer alıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2014 verilerine göre Türkiye genelinde yükseköğretim mezunu gençlerin istihdam oranının yüzde 71 oranında olduğu aktarıldı. Türkiye iş gücü piyasasında 20 – 24 yaş grubu bireylerin iş bulma süresinin 7,3 ay olduğu, İEÜ mezunlarının ortalama 4 ay olduğu belirlendi. “İzmir Ekonomi Üniversitesi Mezunları İstihdam Raporu” başlıklı çalışmada, mezunların yüzde 12,7’sinin de girişimci olduğu ortaya çıktı.